Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Ντοκιμαντέρ για το έργο της Εύης Σαραντέα, του Θ. Μαραγκού

Την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 στις 7.15 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (λεωφόρος Γεωργίου Χαϊνά 93) στην Χαλκίδα, στο πλαίσιο του 17ου DocFest, προβάλλεται το ντοκιμαντέρ του Θόδωρου Μαραγκού, με θέμα το έργο της Εύης Σαραντέα - Μίχα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ (του Σκηνοθέτη, από το έντυπο του Προγράμματος του Docfest):

Από την ανακάλυψη και την συλλογή προϊστορικών εργαλείων Παλαιολιθικής εποχής στην Νέα Αρτάκη το 1977 και τη ζωγραφική τους απεικόνιση, ξεκινάει το τεράστιο έργο της ζωγράφου Eύης Σαραντέα. Μια καλλιτεχνική και ιδεολογική, μακροχρόνια ζωγραφική δημιουργία επίπονης προσπάθειας. Από τον άνθρωπο της Παλαιολιθικής εποχής, μέχρι την εκπληκτική αποτύπωση των φιλοσόφων και ποιητών του αρχαίου πολιτισμού μας, καθώς και τους ζωγραφικούς πίνακες, συνθέτουν μια μοναδική προσφορά της Εύης Σαραντέα στον σύγχρονο Ελληνικό πολιτισμό.

Σκηνοθέτης: Θόδωρος Μαραγκός

Διάρκεια: 35'

Έτος παραγωγής: 2023

Διευθυντής φωτογραφίας: Βασίλης Νίκας

Μοντέρ: Τζαννέτος Κομηνέας

Παραγωγός: Θόδωρος Μαραγκός

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Γεννήθηκε στα Φιλιατρά της Μεσσηνίας και ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία σαν σκιτσογράφος. Το 1969 γύρισε την πρώτη του ταινία κινουμένων σχεδίων, το "Τσουφ", που πήρε το πρώτο βραβείο ταινίας μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το ειδικό βραβείο κριτικών. Από τότε έχει σκηνοθετήσει πάνω από είκοσι ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας και δύο τηλεοπτικές σειρές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου