Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Στο διατείχισμα ο ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ, πίτα ο Ορειβατικός και η El Camino στην πλατεία

Μια ακόμη Κυριακή πλούσια σε δραστηριότητες από συλλόγους της περιοχής μας.

·        -Το πρωί της Κυριακή 30/5 ο Σύλλογος Σιδερίτης διοργανώνει περιβαλλοντική – πολιτιστική εξόρμηση στο Μεσοβούνι του Μεσσαπίου όρους. Η εξόρμηση περιλαμβάνει: Πεζοπορία σε δασώδη περιοχή( βαθμός δυσκολίας: εύκολη ώρες πεζοπορίας 2,5). Η πεζοπορία θα διεξαχθεί παράλληλα με μέρος του
αρχαίου μνημείου του Διατειχίσματος(Τείχος Δρόμος 11, 5 km). Πληροφορίες για το Διατείχισμα και άλλα ιστορικά δεδομένα της περιοχής. Μουσική στην φύση(φλογέρα) και αφήγηση ιστοριών. Θα ακολουθήσει μπάνιο στην θάλασσα.
Η κίνηση στα μονοπάτια θα γίνει σε μικροομάδες των εννέα ατόμων για λόγους προστασίας από τον covid 19. Η συγκέντρωση είναι στο Πάρκο του Λαού στις 9:00 π.μ. Πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής: Ηλίας Καραμπάς 69743516, Σπύρος Τσιβίκας 6946508057.

·        -Το απόγευμα ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας κόβει την πίτα του στο καταφύγιο.

Το λεωφορείο αναχωρεί στις 16:30 από το πάρκινγ της Περιφέρειας Χαϊνά 92.

Το φαγητό θα σερβιριστεί(δωρεάν όπως πάντα) στις 18:00.  Το μενού είναι πένες με μανιτάρια και σαλάτα (από τον πρώην πολυετή πρόεδρο του συλλόγου Ταξιάρχη Κοκκονό, ο οποίος θα βραβευτεί για την προσφορά του στον σύλλογο.  Ο καιρός είναι καλός - αλλά θα πρέπει να έχετε μαζί σας και ένα ρούχο μακρυμάνικο.  Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους, περιμένουμε μέλη και φίλους του συλλόγου. Επιστροφή για λεωφορείο 21:30 είτε νωρίτερα κατόπιν συνεννόησης.  Η εκδήλωση θα γίνει σε ανοιχτό χώρο λόγω των συνθηκών - χωρίς χρήση των εσωτερικών χώρων του καταφυγίου. Προτείνεται στους ορειβάτες να φέρουν μαζί τους ένα καραβανάκι είτε σκεύος - για να καθιερωθεί σταδιακά μια λύση οικολογική χωρίς χρήση σκευών μιας χρήσης.

Ενώ για όσους μείνουν στην πόλη, η El Camino - Ανοιχτή Δράση Αλληλεγγύης θα είναι στην πλατεία του Αγίου Νικολάου να μοιράσει φαγητό την Κυριακή 30/05/2021. Για το μαγείρεμα θα χρειαστούμε:Φασολάκια, Κρεμμύδια, Πατάτες, πιπεριές, Πουμαρό, Λάδι, Γάντια (medium & large), Μπολάκια (κωδικός 220)#κανένας_μόνος #καμία_μόνη, Τηλέφωνο: 697 1764540.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου