Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ | ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Όπως ήδη γνωρίζετε πολύ καλά, τον περασμένο Απρίλιο, ένα νέο έργο αδειοδοτήθηκε, που αφορά στην 
εγκατάσταση 35 επιπλέον ανεμογεννητριών στην περιοχή των Στύρων - Ν. Στύρων - Νημποριού - Πολυποτάμου - Μεσοχωριών - εντός του Δήμου Καρύστου, που κατέχει την πρώτη θέση όσον αφορά το ποσοστό κάλυψης εδαφών από βιομηχανικές αιολικές εγκαταστάσεις πανελλαδικά. Το έργο αφορά σε βιομηχανικού τύπου, γιγάντιες ανεμογεννήτριες ύψους 180 μέτρων, ισχύος 5 MW  - από τις υψηλότερες που έχουν εγκατασταθεί ποτέ στην Εύβοια και η διάρκεια ισχύος του ορίζεται στα 25 χρόνια. 


Ήδη από την έκδοση της πρώτης άδειας, έχει ξεκινήσει ένας μακρύς και πολύπλευρος αγώνας, με σκοπό την αποτροπή του έργου εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή. Η αντίπαλη πλευρά, εκτός από οικονομική ευρωστία διαθέτει πλειάδα μηχανικών και δικηγόρων. Οι κάτοικοι της Νότιας Εύβοιας από την άλλη, εκτός από την ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο μας, έχουμε το Δίκαιο και την συμπαράσταση του κόσμου με το μέρος μας. Ευελπιστούμε, ζητάμε και θέλουμε την αλληλεγγύη του κόσμου στον δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας. 




Κάθε συνεισφορά είναι κρίσιμη για την έκβαση του αγώνα. Καλούμε τον κάθε έναν να συνεισφέρει με όποιο χρηματικό ποσό μπορεί, για να καλυφθούν τα παρακάτω έξοδα:

  • Η προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάθεση αίτησης ακύρωσης της απόφασης του Δασαρχείου Αλιβερίου, που αφορά στην εγκατάσταση ανεμομετρητικών ιστών (αποτελεί προάγγελο και προϋπόθεση για την εγκατάσταση ενός βιομηχανικού αιολικού πάρκου).
  • Η προσφυγή στο Εφετείο Αθηνών, για την κατάθεση ενδικοφανούς προσφυγής ενάντια στην απόφαση της Ρ.Α.Ε, που αφορά στην Άδεια Παραγωγής του συγκεκριμένου έργου
  • Πρόσθετες νομικές και τεχνικές ενέργειες τεκμηρίωσης εν όψει του δικαστικού αγώνα.

Η δαπάνη ανέρχεται στα 12.000Η κατάθεση των χρημάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί:

  1. Με απευθείας κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό που ακολουθεί, με αιτιολογία κατάθεσης "δικαστικά έξοδα". 
    Εθνική Τράπεζα - IBAN: GR8601101390000013900518880                             Αρ. Λογ. : 13900518880  (Δικαιούχος : Σύλλογος Νημπορίου)
  2. Με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας, πατώντας στο παρακάτω κουμπί.
Σύλλογος Νημποριού
Τοπική Κοινότητα Στύρων
Τοπική Κοινότητα Ν.Στύρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου