Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 5/6/2024 ΣΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 5/6/2024 ΣΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ- Από τον Ορειβατικό Σύλλογο Χαλκίδας.

Στις πέντε Ιουνίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συναυλία με τα συγκροτήματα:
ΜΑΝΤΑΡΑ - ΚΑΝΤΙΝΕΛΙΑ - BRAOTIGADJA (συγκρότημα από την Σερβία)
Τα παιδιά είναι άξιοι συγχαρητηρίων πάντα έρχονται και στηρίζουν αφιλοκερδώς τις εκδηλώσεις και μοιράζονται μαζί μας την τέχνη τους και εκφράζουν την ανησυχία τους με την διάθεση τους να βοηθήσουν.
Μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό, χαρίστηκαν φυτά, παράλληλα ολοκληρώθηκε το κοινό ζωγραφικό έργο που ξεκίνησε την ίδια ημέρα το πρωί. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας. Κατα την διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν ενημερώσεις για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα της Εύβοιας και της Σκύρου,
Για τα προβλήματα του Ευβοικού μίλησαν οι
κος Παναγόπουλος πρόεδρος των 47 συλλόγων ομοσπονδίας Ωρωπού με εκτενή αναφορά στα θέματα αποβλήτων του Ασωπού την επιβάρυνση που δέχεται ο κλειστός Ευβοικός κόλπος.
Ο Απόστολης Σέλινας μέλος την ομάδας διάσωσης του υγροβιότοπου του Κωλοβρέχτη μίλησε για το πρόβλημα από την επέκταση των ΠΟΑΥ / Ιχθυοκαλλιεργειών με περισσότερα από 22.000 στρέμματα χρήσης του θαλασσίου χώρου που απαιτούν.
ο Αναστάσιος Μπαλτάς πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας μίλησε για το σχεδιαζόμενο έργο πλωτών φωβολταικών με σχεδιασμό χρήσης 95.600 στρέμματων κάλυψης που αν υλοποιηθούν θα νεκρώσουν τον Ευβοικό.
Ο πρόεδρος του ΕΟΣ Χαλκίδας μίλησε για τον τεράστιο πρόβλημα βιομηχανικής επέκτασης των αιολικών στην Εύβοια και την απειλή της Σκύρου σε βουνά, δάση, προστατεύομενες περιοχές natura 2000 πλέον και σε ακτές με τα υπεράκτια αιολικά που είναι σε σχεδιασμό.
701 από 1280 ανεμογεννήτριες μόνο σε Εύβοια και Σκύρο, 305 από σχεδιαζόμενες 501 εντός περιοχών natura 2000, μπαταρίες δίπλα στις κατοικίες, σε άμεση απειλή τα τελευταία δάση του νησιού.
Επίσης έγινε ενημέρωση για τον πολυετή και πολυεπίπεδο αγώνα των συλλόγων που ασχολούνται σοβαρά με το θέμα της υπεράσπισης του νησιού στην προσπάθεια να προστατευτεί ότι έχει απομείνει απέναντι σε Βαρδινογιάννη και EDPR.
Αναφορά και στις εξορύξεις και στην σύνδεση τους με την επέκταση των ΑΠΕ ειδικά στα Μεσσάπια που υπάρχει ξανά κινητικότητα με 98 αιολικά της ΤΕΡΝΑ που έχει εξαγοράσει την ΛΑΡΚΟ με τα γνωστά προβλήματα με εξασθενές χρώμιο στην περιοχή.

Πολλά τα προβλήματα αλλά έχει ενδιαφέρον πάντα η συσπείρωση του κόσμου και των συλλόγων που ενδιαφέρονται πραγματικά.
παρά την κούραση της διοργάνωσης είναι πάντα ευχάριστες οι συζητήσεις και οι συναντήσεις με τον κόσμο και τους ανθρώπους που αγωνιούν για τα σοβαρά ζητήματα.
Κάθε φορά μιλάμε πολιτικά, να επισημάνουμε για άλλη μια φορά την ντροπή να εκπροσωπούν το νησί άνθρωποι όπως οι βουλευτές Ζεμπίλης, Κεδίκογλου, Καραμπατσόλη. Θα ήταν εντιμότερο να βγουν και να πουν, ότι είναι υπέρ της καταστροφής της Εύβοιας και ότι στηρίζουν τα κέρδη του Βαρδινογιάννη αντί για τις ζωές των ανθρώπων της Εύβοιας, θα ήταν εντιμότερο να σταματήσουν να κρύβονται.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου