Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

ΚΟΛΟΒΡΕΧΤΗΣ: Το πρωί παρουσιάστηκε μελέτη για την αξιοποίηση του υγροβιότοπου και το βράδυ έπιασε φωτιά


Η ζημιά περιορίστηκε σε 12 στρέμματα καμένης γης. 

Ολοκληρώθηκε το έργο εκπόνησης μελέτης με θέμα την αξιοποίηση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 37.200 ευρώ.

Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν από την Ομάδα Έργου του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Ελληνικού Κέντρο Βιότοπων Υγρότοπων σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Ε. Εύβοιας, παρουσία εκπροσώπων όλων των συναρμόδιων φορέων και ομάδων πολιτών.


Το έργο είχε ως στόχο την επικαιροποίηση και αύξηση της γνώσης για την περιοχή, με επίκεντρο τη βιοποικιλότητα και τα οικοσυστήματα καθώς και την αναγνώριση αναγκών και προτεραιοτήτων για την προστασία, διατήρηση, διαχείριση, αποκατάσταση και ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής. 

Δυστυχώς, το πρωί έγινε η παρουσίαση για την ανάδειξη του Υγροτόπου των Ψαχνών και το βράδυ της ίδιας μέρας εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον χώρο. Ευτυχώς, η ζημιά περιορίστηκε σε 12 στρέμματα καμένης γης, ωστόσο θα χρειαστεί προσπάθεια να περιφρουρηθεί ο υγροβιότοπος, διότι για να αξιοποιηθεί πρέπει να υπάρχει…

 

Αναδημοσίευση από Ευβοϊκή Γνώμη -

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου