Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Ο Κολοβρέχτης στο ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ 2017

Την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 διοργανώνεται το Σκουντέρι, η Πέμπτη γιορτή ανταλλαγής σπόρων και παραδοσιακών ποικιλιών. Η ομάδα πολιτών για τη διάσωση-ανάδειξη του κολοβρέχτη θα συμμετέχει στην φετινή γιορτή διανέμοντας ενημερωτικό υλικό, ενώ πολλά μέλη της συνέλευσης για τον Κολοβρέχτη – οικοπαραγωγοί – θα συμμετέχουν διοργανώνοντας εργαστήρια.



Το Σκουντέρι, εγκαταλειμμένος οικισμός, βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Δίρφυς, 30 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα και 7 χιλιόμετρα από τη Στενή Ευβοίας.
Το χωριό, το Σκουντέρι, κτίστηκε μετά το τέλος της Τουρκοκρατίας. Η αλάνα μπροστά στον πύργο είναι το επίκεντρο μεγάλου πανηγυριού που γίνεται εκεί την άνοιξη (συνήθως της Ζωοδόχου Πηγής) που τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνει και γιορτή ανταλλαγής σπόρων.


ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΦΥΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ
Και φέτος όπως κάθε χρόνο θα μοιραστούν με πολύ αγάπη σπόροι και σπορόφυτα σε όλους τους επισκέπτες και φίλους της εκδήλωσης και των παραδοσιακών σπόρων.

Η διανομή θα ξεκινήσει στις 12.30 το μεσημέρι.
''Ο σπόρος είναι η πηγή της ζωής, είναι ο αυθορμητισμός της ζωής να εκφράζεται, να αυτοανανεώνεται, να πολλαπλασιάζεται, να εξελίσσεται στο διηνεκές σε καθεστώς ελευθερίας.''

(απο τη διακήρυξη της ελευθερίας των σπόρων της Βαντάνα Σίβα).







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου