Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Τα παιδιά από το 1ο Δημοτικό Αρτάκης έφτιαξαν τη «Φωλιά του Ερωδιού» στον Κολοβρέχτη


Το  1ο Δημοτικό Νέας Αρτάκης συνέβαλε ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων και κατά τη σχολική χρονιά 2021-22 με μια σειρά από δράσεις , μεταξύ των οποίων:

1.      Περιόρισε τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών νερού και συγχρόνως παρήχε άριστης ποιότητας πόσιμου νερού στους/στις μαθητές/τριες με την εγκατάσταση φίλτρων νερού αντίστροφης όσμωσης πέντε (5) σταδίων στις βρύσες του σχολείου (ευγενική προσφορά του κ. Ιωάννη Μπαρσάκη,  εξουσιοδοτημένου συνεργάτη της εταιρείας VELUDA walter filters).

2.      Συμμετείχε  στο 1ο Πανελλήνιο Σχολικό Τουρνουά Ανακύκλωσης Μπαταριών που διοργανώνουν η εταιρεία ΑΦΗΣ και η Οργάνωση Γη με επιτυχία. Συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν προς ανακύκλωση 450 κιλά μπαταρίες.

3.      Φρόντισε τον Υγροβιότοπο του Κολοβρέχτη. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 23 Μαΐου οι μαθητές/τριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων επισκέφτηκαν τον Υδροβιότοπο του Κολοβρέχτη. Εκεί τους/τις περίμεναν μέλη  της  Ομάδας Πολιτών για την Προστασία του Κολοβρέχτη  και συζήτησαν μαζί τους προβλήματα σχετικά με τον  συγκεκριμένο Υδροβιότοπο και το φυσικό περιβάλλον. Στη συνέχεια, με φυσικά υλικά που βρήκαν στην περιοχή, όπως καρπούς, φύλλα, ξύλα και πέτρες, έφτιαξαν τη «Φωλιά του Ερωδιού» και μέσα από ελεύθερη, δημιουργική κίνηση τα παιδιά μιμήθηκαν τα πουλιά στο πρώτο του πέταγμα και συμμετείχαν  σε βιωματικό εκπαιδευτικό δρώμενο ευαισθητοποίησης για την σπουδαιότητα της προστασίας του οικοσυστήματος, της χλωρίδας και πανίδας και των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών του Υδροβιότοπου.  Επίσης, τα παιδιά εργάστηκαν με χαρά για την περισυλλογή απορριμμάτων,  λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με γάντια και σακούλες που προμήθευσε το σχολείο ο  Δήμος Χαλκιδέων, ο οποίος φρόντισε και για την αποκομιδή τους. Τέλος, με αφορμή μια άψυχη  χελώνα που είχε βγάλει η θάλασσα στη στεριά (είχε καταπιεί πλαστική σακούλα), τα μέλη της Ομάδας επεσήμαναν στα παιδιά την οικολογική καταστροφή της απόρριψης πλαστικών στη θάλασσα.

 Σε  όλη τη διάρκεια της δράσης παρευρίσκονταν η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Εύβοιας για την παροχή Πρώτων Βοηθειών, σε περίπτωση ανάγκης, ενώ το κόστος της μετακίνησης των παιδιών ήταν προσφορά του  τουριστικού γραφείου “Papagiannis travel”.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου