Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Το όραμα των μαθητών του δημοτικού σχολείου Δύστου για την λίμνη που παρακμάζει

Αναδημοσίευση από το eviaportal.gr 

Θα μπορούσε να φτιαχτεί παρατηρητήριο για να βλέπουμε τα πουλιά της λίμνης και να αναδειχνεί ο αρχαιολογικός χώρος που τώρα βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη. Όλα αυτά θα ήταν πολύ ωραία να φτιάχνουν και ελπίζω να φτιαχτούν σύντομα, γράφει ο Βαγγέλης, μαθητής της ΣΤ τάξης του δημοτικού σχολείου Δύστου.

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης του δημοτικού σχολείου Δύστου και η Διευθύντρια κ. Κατερίνα Κωνσταντινίδου ξεκίνησαν φέτος μια μεγάλη προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινότητα, το Δήμο και την Πολιτεία, για τη Λίμνη του Δύστου.

Η λίμνη, ένας υπέροχος υγροβιότοπος, με σπάνια είδη πανίδας και χλωρίδας, αργοπεθαίνει. Αργοπεθαίνει εξαιτίας της αδιαφορίας, της αλόγιστης εκμετάλλευσης, της κλιματικής αλλαγής.

Τα παιδιά της ΣΤ΄ και η κ. Κωνσταντινίδου αποφάσισαν να “χτυπήσουν το καμπανάκι” του κινδύνου για να μην χαθεί για πάντα η νοτιότερη φυσική λίμνη της Ευρώπης με τα όμορφα πουλιά που κάθε χρόνο την επισκέπτονται και τη χρειάζονται για την επιβίωσή τους.

Παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες, λόγω της πανδημίας, τα παιδιά δούλεψαν σκληρά κι έμαθαν όσα δεν γνώριζαν για τη λίμνη, έφτιαξαν αφίσες, βίντεο, πήραν συνεντεύξεις, κυρίως όμως, οραματίστηκαν το μέλλον της λίμνης.

Ανάμεσα σε όλες τους τις δραστηριότητες, έφτιαξαν κι ένα Ψηφιακό Βιβλίο, το οποίο μπορείτε να το δείτε εδώ

Η φωνή των παιδιών, μπορεί να σώσει τη λίμνη του Δύστου και να “χτίσει” το μέλλον της!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου