Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΟΒΡΕΧΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ (photos)


Ο κοινωνικός αγώνας για την διάσωση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη, έχει, μεταξύ άλλων, θέσει ως στόχο την προστασία του φυσικού οικοσυστήματος του Κολοβρέχτη ως προϋπόθεσης για την ύπαρξη του υγρότοπου – της χλωρίδας και της πανίδας που διαβιεί εκεί, εδώ και αιώνες, ακούγοντας το κελάρυσμα του νερού δημιουργώντας τον ρυθμό της φύσης
Εμείς, ως πρωτοβουλία πολιτών, την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, αφού ανησυχήσαμε με το καλοκαιρινό μπουρίνι (στήσαμε, ξεστήσαμε, ξαναστήσαμε πάγκους, καρέκλες, ηχεία, καλώδια, τραπέζια, μπαλαντέζες) που επισκέφτηκε τη Χαλκίδα χαρίζοντας μας και ένα ουράνιο τόξο, ταξιδέψαμε με τον ήχο των Μαντάρα και τους Τριπλή Απόσταξη.
Στο θεατράκι με τα πολλά ονόματα (Κωτσόπουλου, Μέσα Παναγίτσας, σκαλάκια) χαράχτηκε ένας μικρός δρόμος σε δυστοπικούς καιρούς- τους καιρούς του «δεν υπάρχει εναλλακτική» (TINA-The Is No Alternative), «όλα είναι μάταια», «ωχ αδελφέ, με τα πουλιά θα ασχολούμαστε τώρα», «τι θέλουνε πάλι οι οικολόγοι», «οι ειδικοί (δήμοι,περιφέρειες,υπουργεία,βουλευτές) ξέρουνε», «η ατομική ιδιοκτησία και το κέρδος υπεράνω όλων», «τι να λέμε τώρα».
Δεν είμασταν μόνοι και μόνες – και αυτό έχει τη δική του (ιδιαίτερη) σημασία.
Επειδή λειτουργεί πολλαπλασιαστικά και όχι αθροιστικά-δεν συλλέγουμε ψήφους εδώ. Επειδή, στο τέλος, ο ίδιος ο βάλτος θα μας ρουφήξει όλους-έχουμε, δεν έχουμε ευθύνη.
Όπως έχει υποστηριχθεί, άλλωστε, ο πλανήτης ίσως διατηρηθεί από την κλιματική αλλαγή, ωστόσο η κοινωνία το πιθανότερο θα καταρρεύσει όσο δεν λειτουργεί συμμετοχικά, όσο δεν αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα της δημοκρατίας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης.
Για να μην δικαιώσουμε λοιπόν την δυσοίωνη πρόβλεψη, για να σταθούμε αξιοπρεπώς στα πόδια μας και να επιχειρήσουμε την ενσωμάτωση Κοινωνίας και Φύσης, την Παρασκευή 29/6/2018 χορέψαμε,γελάσαμε,συζητήσαμε, κινηθήκαμε,ρεμβάσαμε, δημιουργήσαμε ένα μικρό δημόσιο χώρο.

Σε αυτό το βήμα διεύρυνσης της ποικιλότητας του κοινωνικού οικοσυστήματος συνέβαλαν με την πολύτιμη βοήθεια τους: ο
Καθρέφτης Τεχνών & Ιδεών , το αντιφασιστικό αθλητικό σωματείο Ανάποδος Χαλκίδας , η συνέλευση της πανευβοϊκής γιορτής οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας Οικολογική Γιορτή Χαλκίδας.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα δύο συγκροτήματα – Μαντάρα και
Τριπλή Απόσταξη - που εμφανίστηκαν αφιλοκερδώς στη μουσική βραδιά.
Ακόμη ευχαριστούμε: την Τζένη, την Εύη, τον Γιώργο και τη Σοφία, τη Γεωργία, τη Μαρία και την Ματούλα για τις νόστιμες πίτες τους που εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού.
Όλους τους φίλους και τις φίλες για την παρουσία τους στο live, τη γειτονιά, τη Σοφία για την υπομονή της, τον Χρήστο, τον Σάκη, τη Μαρία, τον Ανδρέα και την Ιωάννα. Τα καταστήματα που φιλοξένησαν την αφίσα μας.
Είπαμε: ο Κολοβρέχτης θα διασωθεί εάν το επιθυμούμε ως πολίτες!
Ραντεβού στους δρόμους, τις πλατείες, τις επόμενες συνελεύσεις και δράσεις της ομάδας πολιτών!
Ιούλιος 2018
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου