Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

Απολογισμός και φωτογραφίες από τον καθαρισμό της παραλίας του Κολοβρέχτη (3/2/2018)

Με τη συμμετοχή αρκετών εθελοντών/ντριών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου καθαρισμός των ακτών του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη.
Τη δράση διοργάνωσε η εθελοντική ομάδα Aegean Rebreath σε συνεργασία με την ομάδα πολιτών για τη διάσωση και ανάδειξη του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη.
Το έργο συνέδραμαν με προσωπικό από τις υπηρεσίες καθαριότητας και ανακύκλωσης οι Δήμοι Διρφύων Μεσσαπίων και Χαλκιδέων.


Κατά τη διάρκεια της δράσης έδωσαν το παρών ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο Δήμαρχος Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς. 
Ενώ πλάνα από την περιοχή τράβηξε και συνεργείο του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε η ομάδα Aegean Rebreath:
«Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων καταφέραμε να συγκεντρώσουμε περισσότερο από ένα τόνο απορρίμματα από τον υγρότοπο του Κολοβρέχτη, μία περιοχή με τεράστια περιβαλλοντική σημασία. Προσωπικό από 2 Δήμους (Διρφύων-Μεσσαπίων και Χαλκιδέων), 4 οργανώσεις πολιτών, περισσότεροι από 40 εθελοντές συνεργάστηκαν υποδειγματικά και αποκατέστησαν σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον της περιοχής. Μεγαλύτερη από τη μισή ποσότητα των απορριμμάτων οδηγήθηκε σε σταθμό ανακύκλωσης, ενώ κάποια από τα απορρίμματα θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία έργων τέχνης αλλά και για τη δημιουργία νέων προϊόντων.
Μεταξύ των αντικειμένων που συλλέχθηκαν ήταν 3476 πλαστικά μπουκάλια και 549 πλαστικές σακούλες.
Πολλά ευχαριστώ σε "Να προστατευτεί ο υγροβιότοπος του Κολοβρέχτη - Εύβοια" για τη συνδιοργάνωση της πρωτοβουλίας όπως επίσης και στις ομάδες των ACCMR - Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και ΠροσφύγωνRe-Direct Precious Plastic Greece για την πολύ σημαντική συνεισφορά τους και το Nautilus Dive Center».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου