Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ!

Στις 13 Μάρτη, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ξεκινά η πολύκροτη δίκη για τις Σκουριές. 21 συναγωνιστές μας σέρνονται στα δικαστήρια με ανυπόστατες κατηγορίες που αποσκοπούν καθαρά στον εκφοβισμό και την ομηρία. Για να επιβληθεί, με τη βία και την καταστολή, μια εξόρυξη χρυσού που υποθηκεύει το μέλλον. 

Δικάζουν τους κατοίκους της Χαλκιδικής και τους αλληλέγγυους επειδή επέλεξαν να είναι ελεύθεροι και συνειδητοί πολίτες. που υπερασπίζονται τον τόπο τους, την υγεία και το μέλλον των παιδιών τους.

. Στην κεντρική Εύβοια ζούμε τα αποτελέσματα  της καταστροφής του περιβάλλοντος λόγω της ληστρικής επιφανειακής εκμετάλλευσης μεταλλευμάτων από τη ΛΑΡΚΟ. με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί λίμνες με δηλητηριασμένα νερά, να έχει μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας και να έχουν καταστραφεί ολόκληρα δάση. Έχουν επιβάλει το νόμο της σιωπής.


Ο αγώνας να σταματήσει η εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική μας αφορά όλους και όλες. Όπως αγωνίζονται εκεί για το νερό, το δάσος, τον αέρα, έτσι κι εμείς εδώ δίνουμε έναν αγώνα πολύχρονο για να φύγουν οι καταπατητές από τον υγροβιότοπο του Κολοβρέχτη, για να προστατευτούν τα νερά και το έδαφος της περιοχής μας, για το οικολογικό μας παρόν και μέλλον.
Ο αγώνας που κάνουν οι κάτοικοι στις Σκουριές αποτελεί ανεκτίμητη προσφορά ελπίδας και δύναμης για την κοινωνία και κάθε ενεργό πολίτη. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και το σεβασμό μας στο σκληρό τους αγώνα. 
Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες. Να φύγει η Eldorado.


ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΟΒΡΕΧΤΗ
Πληροφορίες - επικοινωνία στο kolobrextissos@gmail.com
Ιστολόγιο: http://kolobrextis.blogspot.gr/
facebook: Να προστατευτεί ο υγροβιότοπος του Κολοβρέχτη - Εύβοια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου